Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ανδρισμός

Τι βολικό να δίνεις αλλού τη δύναμη ενώ φοβάσαι να πάρεις τον έλεγχό της. Καμία γυναίκα δεν θέλει να είναι κατώτερη του άνδρα κι όμως εκείνη τον άφησε στο ρόλο που έκλεψε ο ίδιος. Πως γίνεται μια μάνα να είναι κατώτερη του γιού της;

Μητρότητα. Ασφάλεια. Γενναιότητα και ανιδιοτέλεια. Γνωστή και ως θεότητα, δημιουργός και γλύπτης αγνής ζωής. Δεύτερη ζωή στο ίδιο σώμα που μοιράζεται σε ένα δεύτερο, σε ένα νέο σώμα δεμένο στο ίδιο νήμα. Εστία υπέρτατης αγάπης και φύλακας ψυχών.

Ανδρισμός. Ασφάλεια. Θάρρος και ηθική. Γνωστό και ως φαλλός και τεστοστερόνη. Φορέας νέων σπόρων και μοιρασμένος σε δύο κεφάλια όπου το ένα σέρνει το άλλο στο ίδιο σώμα. Εγωισμός χαμένος στα ψέματα και βασιλικός σωτήρας.

Μια αντίληψη συνείδησης που χωρίζει τα δύο φύλα. Μα ποια δύο φύλα; Ορίζουμε το φύλο από τα γεννητικά όργανα που έχει το σώμα και κρίνουμε την επιφάνεια αγνοώντας το άπειρο βάθος που κρύβει ο καθένας. Ο φόβος να κοιτάξεις μέσα σου φαίνεται ξεκάθαρα σε ένα τέτοιο θέμα. Και πως να μην φοβάσαι εκείνους που δεν φοβούνται; Πως να μην του ζηλέψεις;

Αφήστε με να μοιραστώ τι έχω καταλάβει από τις μέχρι τώρα αλληλεπιδράσεις μου με τη ζωή όσον αφορά τον ανδρισμό. Κανείς δεν ξέρει τι σημαίνει να είσαι άνδρας. Είναι τόσο εύκολο να σου το λένε ειδικά όταν δεν ξέρουν:
"Πήγαινε να πετάξεις τα ασήκωτα σκουπίδια σαν άντρας που είσαι."
κι ας μην έχεις γυμναστεί ποτέ και δεν έχεις ίχνος μυικής δύναμης.
"Μετακίνησε το ψυγείο σαν δυνατός άντρας που είσαι."
κι ας πέσει να σε πλακώσει, θα πεθάνεις σαν άνδρας.
"Οι γυναίκες να ετοιμάσουν το φαί στη κουζίνα και οι άντρες να πάνε στους ολυμπιακούς."
πολλή αντρίλα έπεσε και θα ξεράσω σε λίγο το σπέρμα που με έφτιαξε. 
"Πέθανε ο πατέρας σου και τώρα είσαι η κολώνα του σπιτιού, κι ας είσαι μικρό παιδάκι."
Να γκρεμοτσακιστώ να σας πάρω μαζί μου αν στέκεστε πάνω μου. 

Πως να φταίξει το αγοράκι όταν ακόμα και μεγάλες γυναίκες του δείχνουν τέτοια ανόητη εξουσία; Πως να καταλάβει; Πως να δει ότι δεν φταίει κανείς; Η ντροπή είναι όλων μας, μη τσακώνεστε!
_______________________________________________________________

Ευτυχώς δεν είμαι μονοδιάστατος και μέσα μου ο έρωτας δεν διακρίνει φυλές και φύλα. Ανδρισμός δεν είναι σωματική δύναμη και τεστοστερόνη, είναι νοοτροπία, δεν είναι φύλο. Έχω γνωρίσει γυναίκες που θα έκαναν άνδρες να νιώθουν ευνουχισμένα αγοράκια που θα φοβούνται ακόμα και να αγαπήσουν τον πατέρα τους για να αποφύγουν την ανελέητη κριτική για τον εαυτό τους που έχει μεταμφιεστεί στην κριτική της κοινωνίας.

Μια μάνα μπορεί να είναι πιο άνδρας από μια λεγεώνα στρατιωτών. Ένας ομοφυλόφιλος άνδρας μπορεί να είναι πιο άξιος να κατέχει το ανδρικό σώμα από τους χιλιάδες ομοφοβικούς ρατσιστές που σκοτώνουν στο όνομα του δήθεν ανδρισμού που νομίζουν πως έχουν, καθώς το μόνο που κρύβουν είναι κάτι σάκοι στα σκέλια που δεν ξέρουν πως και πότε να χρησιμοποιήσουν. Ένας ταπεινός άνδρας είναι πιο άξιος από εκείνους που βασιλεύουν τους αδύναμους και τους φτωχούς.

Ανδρισμός, δεν είναι φύλο.
Ένας άνδρας μπορεί να υπάρχει μέσα σε μια γυναίκα όπως και το αντίθετο.
Ας μην μας ξεγελούν τα εξώφυλλα.
Η αγάπη δεν είναι μεταξύ φύλων.



*Σημείωση: Το κείμενο δεν έχει σκοπό να θίξει τον ανδρισμό κανενός αλλά αν το καταφέρει τότε μάλλον θα υπάρχει κάποιος εύστοχος λόγος και θα ήταν συνετό να τον αφουγκραστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έχεις κι εσύ Λόγο