Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Η όμορφη πλευρά της Ασχήμιας

Άραγε η θρησκεία αποδέχεται την ύπαρξη μαγείας; 

"Ναι" θα μου πεις και θα σε ρωτήσω λευκής ή σκοτεινής;
Ένσταση!
Όλοι ξέρουμε πως τίποτα δεν είναι μόνο καλό ή κακό αλλά μια μίξη και των δύο (όπως και η φύση), εκτός από τον απόλυτο, χριστιανικό και Καλό Θεό (για τον οποίο έχουν μιλήσει όλοι οι φανατικοί οπαδοί του εκτός από τον ίδιο) και τον απόλυτο, χριστιανικό και Κακό Διάβολο (ο οποίος ας μην ξεχνάμε ότι ήταν αγνός Υπηρέτης και δημιούργημα του Καλού Θεού, αλλά παρ' όλα αυτά είναι μόνο κακός πια).

Ότι ο Θεός έφτιαξε το σύμπαν με φυσικό και επιστημονικό τρόπο! Δηλαδή το να φυσάς χώμα και να γίνεται κλώνος σου είναι απλό μαθηματικό φαινόμενο, όπως και το να μυρίζεις άνθη που αντικαθιστούν τη μία και μοναδική δουλειά του άντρα στο κρεβάτι. Αυτό δεν το λέω εγώ, το φίδι που μιλάει το είπε, όχι σε μένα αλλά στην υπάκουη και ταπεινή Εύα (φτιαγμένη από τη σπλήνα του Αδάμ ή κάτι τέτοιο) και ήταν ξεκάθαρο πως έλεγε την αλήθεια. Ο Θεός χρησιμοποιώντας τα καλάγαθα χαρακτηριστικά του έπρεπε να λέει ψέματα στα δημιουργήματά του ώστε να τα κρατάει στην άγνοια και αιχμάλωτα στον κήπο του, για να τα προστατεύει από έναν τρομακτικό κόσμο που... ο ίδιος έφτιαξε.

Επιστρέφω στο θέμα που ξεκίνησα:
Αν ο Θεός χρησιμοποίησε καλή μαγεία για να φτιάξει ό,τι έφτιαξε, από που βγήκε η σκοτεινή; Πως γίνεται κάτι μόνο καλό να γεννήσει κάτι μόνο κακό;
Ο Χριστός χρησιμοποίησε μαύρη μαγεία ή καλή; Η απάντηση είναι μαύρη, γι' αυτό και τον σταύρωσαν. Τι εννοώ πέρα από το ειρωνικό μου ύφος; Αν έρθει αύριο κάποια ανώμαλη, ή "ακόμα" χειρότερα χρυσαυγίτης, γιος παιδεραστή και πόρνης με υπεράνθρωπες δυνάμεις και θέλει να γκρεμίσει όλες τις θρησκείες, γιατί η δικιά του είναι η απόλυτη δεν θα κάνατε το ίδιο; Δυστυχώς πιο εύκολα θα πιστεύατε τον διάβολο αν ερχόταν με τη μορφή αγίας και παρθένας από τον ουρανό, γιατί έξυπνος είναι και αυτό θα έκανε - μέχρι κι εκείνος έμαθε από το λάθος του Χριστού να δείξει το αληθινό του πρόσωπο στα μάτια της ανθρωπότητας. Αν έχετε κενά γιατί είναι και ολόκληρο έπος η Βίβλος, μπορείτε να δείτε τη σειρά σε dvd, τώρα και σε high definition και σύντομα σε 3D, με έξτρα υλικό και σκηνές από τα γυρίσματα με αφηγηματικές πινελιές του σκηνοθέτη. Γιατί ποιος θα φανταζόταν ατάκες όπως "Όχι, όχι, δεν το έκανε έτσι ο Χριστός", ή "Ο Ιούδας ήταν καλύτερος ηθοποιός από σένα" ότι δεν ήταν απαραίτητες για να βλέπει η γιαγιά το τελικό αποτέλεσμα στη τηλεόραση κάθε χρόνο χωρίς να λογαριάζει πως ό,τι βλέπει είναι μια αναπαράσταση (της φαντασίας κάποιου), ή όπως θα έλεγε και ο Χριστός, ειδωλολατρία και βλασφημία.

Παρένθεση: 
Μόνο εκείνος που φέρνει το Φως θα μπορούσε να το χάσει και τι βολικό να το γνωρίζει μόνο ο Θεός αυτό. Ακόμα καλύτερα ήξερε πως χωρίς κάποιον να του αντιμιλάει δεν θα μπορούσε να αποδείξει τίποτα απ' τα λεγόμενά του και πως αργά ή γρήγορα θα αντιμιλούσε ο ίδιος.

Για να τελειώνουμε:
Όλα αυτά κι άλλα τόσα τα μάθαμε από μεθυσμένους, εξορισμένους και χρήστες διαφόρων ουσιών που γιατί να μην τους εμπιστευτούμε αφού το είδαν ξεκάθαρα σε κάποιο όνειρο; Ποιος δεν θα καταλάβαινε πως τα 7 άστρα συμβολίζουν μα τι άλλο πέρα από τις 7 εκκλησίες!

7 και τα βιβλία του Χάρι Πότερ, τυχαίο δεν είναι, θα θάψω ένα σε κάθε από τα 7 θαύματα του κόσμου... και όταν στο μέλλον θα έχουν φθαρεί οι θρησκείες αρκετά και θα χρειάζονται μια νέα, θα γεννηθεί ένας νέος μεσσίας και μια νέα θρησκεία θα αρχίσει τον κύκλο της.

Και φυσικά, μέχρι τότε ο βλάσφημος της υπόθεσης είμαι εγώ που το λέω και όχι εκείνοι που το κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έχεις κι εσύ Λόγο