Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Κάθε αρχή και δύσκολη

- Δεν κατανοείς τον κίνδυνο του να λες ψέμματα στους άλλους;

- Μ' αρέσει να ζω επικίνδυνα..

- Ψέμματα! Φοβάσαι να ζήσεις στ' αλήθεια έτσι! Επικίνδυνο είναι να ξεγυμνωθείς εσύ μπροστά στους άλλους, αντί να τους προσφέρεις ψεύτικες υποθέσεις για το χτίσιμο του κόσμου τους. Επικίνδυνο είναι ν' αναλάβεις εσύ την ευθύνη σου όταν αυτός γκρεμιστεί, αντί να προσποιείσαι πως ήταν επιλογή τους να σε πιστέψουν. Επικίνδυνο είναι να εμπιστευτείς εσύ την καρδιά σου στους άλλους, αντί να υποκρίνεσαι πως σ' έχουν αλλά δε σ' εκτιμούν.

-Έχεις δίκιο. Απλά μ'αρέσει που φοβάμαι..

-Ψέμματα! Φοβάσαι μέχρι και να φοβηθείς! Φόβος είναι να ξέρεις τι φοβάσαι, αντί να κρύβεσαι για να μην το μάθεις. Φόβος είναι να στηρίζεις εσύ τον εαυτό σου, αντί να δείχνεις σαν να μη σε στηρίζει. Φόβος είναι να μετράς αυτά που χαρίζεις εσύ, αντί να δικαιολογείσαι πως δε σου τα επιστρέφουν.

- Σαφώς..

- Σαφώς..; Τι σχέση έχεις εσύ με το φως;! Φως είναι να νιώθεις ελπίδα ότι το σκοτάδι δε θέλει το κακό σου. Φως είναι να γνωρίζεις πως, ως φως, είσαι πηγή κι εξολοθρευτής του σκότους σου. Φως είναι να δέχεσαι πως, ενώ το φως δημιουργεί τη σκιά, οι φωτισμένες επιφάνειες είναι οι μόνες που δίνουν νόημα στην κάθε κίνησή της.

- Δεν ξέρω ποιος είμαι..

- Αλήθεια! Είπες την πρώτη σου αλήθεια! Στο χέρι σου είναι να πεις και τις επόμενες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έχεις κι εσύ Λόγο