Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Παράλογος

Πάμε λίγο πίσω.
Η ζωή είναι για να την ζήσουμε. Δεν υπάρχουν πολλά εκεί έξω που να θυμίζουν τη Γη. Μια σφαίρα αιωρείται στο κενό κι όμως εγώ βρίσκομαι σ' ένα δωμάτιο και γράφω. Δεν ντρέπομαι να εκφράσω την ψυχή μου κι όμως ξεκίνησα σαν το πιο ντροπαλό παιδί. Εκτιμώ το τώρα κι όμως εκτιμώ το τότε περισσότερο. Εκεί έξω στο τίποτα επηρεάζονται τα πάντα κι εμείς συνεχίζουμε να ζούμε στον κόσμο μας, στο δωμάτιό μας, γιατί εκεί είμαστε μεταξύ μας και είμαστε ο εαυτός μας. 

Βέβαια μπορούμε να πάμε όπου θέλουμε.

Οι σκέψεις δεν υπάρχουν στον χρόνο. Πόσοι καταλαβαίνουν το αόρατο και το άυλο; Ξεχνάς πως οι αισθήσεις σου είναι όργανα αντίληψης. Κάπου αλλού ίσως υπάρχουν όντα που βλέπουν αόρατα χρώματα και ακούνε τις σκέψεις τρίτων ή ακόμα και τη σιωπή να κάνει θόρυβο, αλλού μυρίζουν τον αέρα και γεύονται το φως και αλλού νιώθουν τη ροή του χρόνου ή ακόμα νιώθουν χωρίς συναίσθημα αλλά με αριθμούς. Νομίζεις πως είσαι οι αισθήσεις σου μα εκείνες είναι ένα παράθυρο στον νου και ο νους είναι ένα άπειρο διάστημα συμπυκνωμένο σε έναν τόπο. Ό,τι βλέπεις προυπήρχε από πάντα σε άλλη μορφή... και τα πάντα αλλάζουν. 

Στην αιωνιότητα δεν υπάρχει ποτέ. Το τίποτα όμως είναι αιώνιο, άρα υπάρχει.
Δεν υπάρχει κρύο αλλά έλλειψη θερμότητας κι αυτό σημαίνει πως μόνο ένα θερμό σώμα μπορεί να νιώθει την ύπαρξη/έλλειψη ζέστης. Ο ήλιος είναι απόδειξη ότι η φωτιά μπορεί να καίει στο σύμπαν χωρίς αέρα όπως και ότι η υπερβολική του θερμότητα δεν λιώνει τη μάζα του. Η φωτιά χωρίς υλική βάση δεν μπορεί να υπάρξει. Ψυχή χωρίς σώμα μπορεί να υπάρξει; Φθορά χωρίς χρόνο μπορεί να υπάρξει; Ζωή χωρίς χρόνο μπορεί να υπάρξει; 
Ζωή χωρίς νοημοσύνη δεν ζει, υπάρχει. Μπορώ να μιλήσω για την ζωή μου με όποιον τρόπο θέλω γιατί μόνο εγώ μπορώ να το κάνω και μόνο εγώ βλέπω την πραγματικότητά μου. Αυτή τη ζωή δεν την έχει βιώσει κανείς άλλος και ούτε πρόκειται. Αυτή η ζωή είναι η μία στο άπειρο. Οι υπόλοιποι αριθμοί εμπεριέχονται μέσα στο 1 γιατί αυτό είναι η αρχή και χωρίς αυτό δεν υπάρχει συνέχεια. Χωρίς αυτό τίποτα δεν μπορεί να ξεκινήσει από το 0 και το τίποτα είναι αιώνιο. Στην αιωνιότητα μόνο τίποτα υπάρχει ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έχεις κι εσύ Λόγο