Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Τρόπος του λέγειν

Η γραφή κι η ομιλία είναι απλές υποθέσεις.
Η έκφραση είναι που ανεβάζει τον πήχη.
Όχι αυτή των σκέψεων` κανείς δε δίνει δεκάρα για κείνες.
Για τις ψυχές μας μιλάω` αυτές που κρύψαμε τόσο βαθιά
που πλέον δεν έχουμε ιδέα πού χαθήκαν ή πώς να τις σώσουμε.
«Εκτός οπτικού πεδίου, εκτός λογισμού» λένε φίλοι από μια άλλη πλευρά του πλανήτη.
Τι σε νοιάζει πώς το ορίζουν αυτοί, έχουμε κι εγχώρια ρητά.
Μπερδεύτηκες όμως και πάλι` στα άρρητα εστιάζουμε απόψε.

Έστω Ψ το σύνολο εκείνων που δείχνουν την αλήθεια τους ως αποτέλεσμα γεωμετρικής προόδου με λόγο την οικειότητα και Χ το σύνολο αυτών που προτιμούν τις αντιδράσεις του λεπτού. Εκφράστε τη συνάρτηση που γεφυρώνει την επιθυμία όλων για ειλικρίνεια.

Ευθύτητα – αμεσότητα – αυτοματοποίηση. Πλέον σε πιστεύουν ευκολότερα αν είσαι ταχύς, παρά αν δεχτείς την πρόκληση να βρεις την ουσιαστική σου αλήθεια.

Η χρονοκαθυστέρηση είναι αόρατος λόφος του σύμπαντος – τον σκαρφαλώνεις σήμερα και φτάνεις στην απάντηση του χθες. Βλέπεις την ερώτηση καλύτερα, ανεβαίνει ο νους σου επίπεδα, αναγνωρίζεις πού στεκόσουν και πώς θα υπολογίσεις το ζητούμενο.

Δεν υπάρχει μαθηματική ακρίβεια για το τι θα αντικρίσεις όταν κοιτάξεις τριγύρω. Καμία στατιστική βεβαιότητα ότι οι άλλοι σε περίμεναν ώσπου να μοιραστείς τη θέα της αλήθειας. Μη σπαταλήσεις στιγμές τοποθετώντας την ευθύνη. Η αναζήτηση της απάντησης βρίσκεται πέρα απ’το φταίξιμο` ανακαλύπτει ένα νησί απύθμενου δυναμικού. Προσπάθησε να κολυμπήσεις εκεί κι υπόσχομαι πως δε θα πιάσεις πάτο ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έχεις κι εσύ Λόγο